Vid ögonblickets slut

Recensionsexemplar  ordberoende

Vid ögonblickets slut
av Åsa Bonelli

Malin och Gustav fortsätter sin kärleksresa som de påbörjade i Stanna innan du går. Det är höst i Stockholm och kärleken är stark och vacker men åldersskillnaden sticker i trollens ögon som inte kan låta bli att hata på nätet. Gustav är stadig i relationen och känner inte att han tar åt sig av hatet, han vet ju att de är bra tillsammans, han och Malin. Men Malin, för henne svider det ju och någonstans börjar livet som är så bra kännas stressat och kanske inte helt rätt.

Trots att Malin är i full färd med att slutföra sin fantasy-triologi så tycker hennes förläggare att hon ska ta ett helt annat uppdrag. En man har hört av sig till förlaget, Olof heter han och han är jämngammal med Malin. Olof har en berättelse och den vill han att Malin och ingen annan ska berätta.

I skärgården, på Möja finns Carmencita och Herman kvar, Malins älskade vänner som är fantastiska människor. Men Carmencita som alltid bryr sig mer om andra än sig själv har en huvudvärk som inte slutar…

Någonstans mot mitten av berättelsen kommer kärleken, på alla sätt och vis, sättas på prov och tillvaron blir snurrig, såsom det ofta blir i livet, allting brister.

De första kapitlena är oerhört gripande då läsaren får hintar om vad det är Olof vill ha hjälp med att berätta. Jag tror att ungefär en tredjedel av boken var jag lite osäker vad jag skulle tycka den här gången eftersom jag tyckte mycket om första boken, jag var lite orolig att det inte skulle hända så mycket men efter ett tag märkte jag att händelserna och spänningen portioneras ut på ett fint sätt. Jag tycker att Bonelli är bra på att beskriva, gestalta och genom ett välskrivet och krusidullfritt språk få fram starka känslor för är det något som den här boken gör så är den att det KÄNNS. Det är mycket jag vill skriva om den, vad den fick mig att känna då olika saker hände….men då förstör jag ju för den som vill läsa. Boken bjuder nämligen på en del oväntade ögonblick. ❤

Bokbild: Ordberoende förlag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s