Störst av allt

Störst av alltstorst_av_allt_wahlstromwidstrand
av Malin Person Giolito

Nyss var alla levande. Nu är alla döda.
Förutom Maja. Maria Nordberg, 18 år, Djursholm. Mördare?

Vi får följa Maja i rättssalen där hon representeras av en känd försvarsadvokat som vet exakt hur han ska framställa saker för att bli lyssnad på och vad Maja bör säga och inte bör prata om, vi följer Maja på ett på ett ungdomshäkte, ett kvinnohäkte och hela tiden ur just hennes eget perspektiv.  Tillbaka till minnesbilderna, varför hon tyckte Sebastians pappa var så vidrig och värd att dö, om Dennis med drogerna, om Sebastian som blev argare och argare som hon inte kunde lämna, och om föräldrarna som sa att hon var mogen när hon tog hand om trasiga Sebastian fastän hon inte alls var mogen, hon ville ju bara bort från honom. Om de tunga väskorna som Sebastian tog med sig till  skolan den dagen och om vapnet som hon höll i handen. Allt som ledde fram till det som hände och det som under två veckor ska avgöras i en rättsal: mördade Maja sin bästa vän med avsikt?

Malin Persson Giolito skriver unikt och går på upptäcksfärd i Majas huvud, det är otroligt intressant, skrämmande och nyanserat. Det är en bok som är spännande och som jag blir ledsen av och samtidigt så får jag ju följa med Maja och se hela tidslinjen vilket gör att jag känner för henne.

Språkligt är boken inspirerande för en skrivande människa, hur karaktärerna beskrivs och Majas reflektioner över gymnasielivet och den ofattbara katastrofen.

Alla sorters smärtor och sorger. Alla dessa människor som påverkas av en skolmassaker, det är omöjligt att inte bli berörd. Föräldrarna som förlorade sina barn, lillasystern som undrar när Maja ska komma hem, Majas föräldrar som inte vet vad de ska säga till sitt barn, alla som gråter och alla som är arga och hatar.

Bokbild: Wahlström & Widstrand

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s