Ibland är influensor bra

Jag är sjuk. Så där så att det svider i hela kroppen. Det är skönt att tycka synd om sig själv ibland. I helgen har jag feberyrat och känt mig som en survivor varje morgon eftersom jag vaknat varje timme och det är sådär. Jag skulle såklart vilja zappa bort detta tillstånd och ha min vanliga vardag men samtidigt är det här en bra övning för mitt tålamod, att känna självkärlek och ge upp litegrann, dvs att kapitulera inför att kroppen behöver göra det som ska göras när man blir sjuk, en övning som dessutom har gott inflytande på mitt skrivande.

Ibland är en influensa bra, det finns ju värre saker även om när man är mitt i det så känns det hur hemskt som helst. Jag har extra roliga drömmar när jag har influensa vilket på  sätter fart på skrivandet. Ett stort plus. Jag har dessutom pluggat mer disciplinerat, många plus på det, samtidigt som jag fått extra mycket lästid.

Så det är synd om mig samtidigt som det inte alls är synd om mig. Jag äter ju glass och har det bra, tittar längtansfullt ut mot solskenet för att jag kommer vara så tacksam när jag är frisk igen och då ska jag ut och gå långt och länge. Sedan tittar  jag på min hög med snorpapper och tänker sådana där spännande feberyriga tankar igen: undrar hur det skulle se ut om alla snorpapper under ett helt liv skulle samlas i ett rum? Hur stort skulle det rummet behöva vara? Har jag sagt att jag är fruktansvärt bra på att roa mig själv? Och sedan smattrar tangenterna.

Annonser

2 thoughts on “Ibland är influensor bra

 1. anethebergendahl skriver:

  Ojdå! Inte kul att vara sjuk. Jag tänker på dig Jenny. Hoppas du kan äta och dricka lite idag.i alla fall dricka, är viktigt. Själv är det länge sedan jag hade någon slags influensa. Ja, jag kan faktiskt inte komma ihåg. Men jag har säkert blivit immun av alla bakterier som patienterna bär på sjukhuset där jag jobbar.

  Krya på dig och lägg dig i soffan och titta på en bra film. Det ska jag göra ikväll! 🙂

  Liked by 1 person

  • Jenny Eriksson skriver:

   Tack för den fina, varma krya på dig hälsningen!<3 Jag dricker mycket te å vatten och börjar sakta men säkert känna mig bättre. 🙂 Var väldigt länge sedan jag blev så här sjuk men det är inte mycket annat att göra än att gilla läget 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s