Påskutmaningen 2017 dag 1

1-T1-001.jpgStatusuppdatering på påskens läsutmaning. Jag har läst ut min första bok och det blev Enklav. Det är en dystopi som utspelar sig i underjorden bland kloaker och gamla tunnelbanesystem. Människor lever i klaner men det är inte många kvar. Stränga normer och roller strukturerar upp vardagen, den som går emot reglerna förvisas till Topside. Världen ovanför. Dömd att dö av solens strålar som människorna inte längre tål.

Deuce är jägarinna och hon paras ihop med Fade för att utföra ett uppdrag. Han är inte uppväxt i Enklav och till en början har hon väldigt svårt för honom men det visar sig att han vet mer om världen ovanför, som den var, än vad hon vet. Världen ovanför är farligare men också hoppfullare än vad hon kan tro.

Våldsamt spännande för den som gillar action och böcker med stridigheter. Det är en otäck dystopi som lyckas vara sin egen. Men läs gärna pocket istället för inbunden. I den inbundna versionen är nämligen karaktärernas namn översatta och för mig förstör det hela läsupplevelsen. Deuce är ett så mycket vackrare namn på en karaktär än Spadertvå. Det blir mer stämningsfullt med originalnamnen.

Näst ut i läsutmaningen blir fortsättningen Utpost.

Annonser

5 thoughts on “Påskutmaningen 2017 dag 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s