Tre saker jag inte vet om dig

tresaker

Tre saker jag inte vet om dig
av Julie Buxbaum

Jessie flyttar motvilligt med sin pappa in hos sin styvmamma och nya bonusbrorsa Theo. Från Chicago till Los Angeles. Från en tillvaro där hon inte var lycklig men som i alla fall fungerade  till en dyr skola där hon inte har en aning om hur hon ska vara för att överleva. Hennes mamma är död och det är allt annat än okej. Så länge mamman fortsätter död kommer det aldrig att bli okej, även om Jessie kanske kommer att bli det.

Det kommer ett mail.
En anonym elev som kallar sig Någon Ingen har sett henne på skolan och erbjuder henne råd. Enda villkoret är att hon inte ska ta reda på vem Någon Ingen är… Bortsett från det får Jessie fråga om allt.

Någon Ingen och Jessie mailar om livet, sorg, pannkakor och snart övergår de till chatt för att kunna skriva mer frekvent. En vana blir att de berättar tre saker om sig själva som inte den andra vet. På så sätt lär de känna varandra men Någon Ingen fortsätter vara mystisk, Jessie kan förståss inte låta bli att utifrån vad som händer på skolan försöka lista ut vem det är som hon skriver med.

Författaren beskriver Jessies sorg över sin mamma på ett varmt och genuint sätt som inte känns klyschigt utan tvärtom vågar gå emot sorgens klyschor. Igenkänning för mig som själv förlorat en förälder i tonåren. Konversationerna mellan Någon Ingen och Jessie är så fina och roliga och jag får ganska tidigt mina aningar eller snarare förhoppningar om vem det kan vara som är Någon Ingen men ett stort spänningsmoment är förståss att få veta vem det är. En hjärtevärmande bok.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s