27:e juni 19:59 flög tordyveln i skymningen…

tordyveln

Jag har deltagit/deltar i något väldigt spännande, ett slags bokcirklande på Facebook i ”realtid”. Maria Gripes Tordyveln i Skymningen utspelar sig nämligen (dess början) den 27.e juni, en tisdag, klockan 19:59 börjar den mystiska resan med till synes slumpmässiga händelser som kanske inte är så slumpmässiga. Och i år inföll sig den 27:e juni just på en tisdag. Det var en mäktig känsla att läsa berättelsen just när den utspelar sig. Och inledningen är bland den bästa, se bild ovan, Gripe bjuder verkligen in läsaren så att jag känner mig utvald. Mycket mäktigt! Och snyggt skrivet!

Det är första gången jag läser Tordyveln flyger i skymningen och jag har nu läst ett par kapitel, det är en väldigt speciell berättelse som blandar Davids mystik…

”Jag drömde om den här trädgården i natt. Jag kom gående samma väg som vi gick nyss. Det var därför jag kände igen mig. Jag har gått omkring i den här drömmen.”

…med Johans humoristiska ton. Som när han gör reportage i träden, då skrattade jag. 🙂 Kombinationen tycker jag ger berättelsen både humor och vibbar av skräck. Ska bli spännande att se hur berättelsen utvecklar sig och var mystiken tar vägen.

Annonser

One thought on “27:e juni 19:59 flög tordyveln i skymningen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s