Min bokkaraktär är arg på mig för att jag skriver på andra berättelser

Freja är sur på mig. Hon är faktiskt arg. SKITARG!

Hon är arg för att jag skriver på annat. Det är som att jag inte ser henne längre. Men det gör jag. Hon skymtar förbi i minnet när jag diskar.. Hennes randiga tröja i ögonvrån. Jag ser som en minnesbild från det förflutna hur hon hoppar i bassängen och spränger vattenytan. Hur hon kämpar för livet i ett stort mörker. Swim for your life. 

Ändå har hon faktiskt rätt. Jag skriver om annat.Gör research om annat. Tänker på andra berättelser mer än vad jag tänker på det där råmanuset till en ungdomsbok som Freja nu tycker att jag ska skriva om, ändra formen på, och det är ju så att det är hon som bestämmer, för det är inte min berättelse, det är hennes, och jag har försummat Freja. Förlåt.

Jag lovar dig Freja att jag inte glömmer dig. Det är bara det att jag är som Alfons Åberg, jag ska bara ta en kaka till och skriva en sida till på det andra projektet. Sedan…

Människorna omkring Freja ser henne som den tysta tjejen som kanske är blyg och lite mjäkig. Jag vet bättre. Det finns så mycket jävlar-anamma i henne. Jag känner hennes vrede som elektricitet i tangenterna. Jag har skapat en karaktär med en stark vilja som kommer få mig att skriva om och redigera klart. Tills den dag då jag faktiskt skriver klart kommer jag få leva med en arg tonåring i bakhuvudet.

Annonser

6 thoughts on “Min bokkaraktär är arg på mig för att jag skriver på andra berättelser

 1. Ponören skriver:

  Härligt med karaktärer som ber om din uppmärksamhet!

  För egen del brukar jag mest ha andra saker som skriker efter min uppmärksamhet när jag försöker att skriva. Typ youtube, träningsskorna, godispåsen, pianot m.m. Ja, ibland känns det som att min hjärna är villig att manifestera vilka skrik som helst för att slippa behöva tänka ut bra ord, meningar och stycken 🙂

  /Ponören

  Liked by 1 person

  • Jenny Eriksson skriver:

   Ja mina karaktärer håller disciplin på mitt skrivande. 🙂 Oftast… Ibland lockar tv:n mer men då kan karaktärerna protestera vilt. Ganska bra ändå med uppmärksamhetssökande karaktärer som inte släpper taget.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s